Szervójavítás Debrecen

Szolgáltatások:

Mechanikus, hidraulikus (szervó), golyósoros és globoidcsigás kormányművek valamint szervószivattyúk szakszerű javítását vállaljuk.
Gyári alkatrészbeszerzési forrásainknak,  illetve javítási technológiánknak köszönhetően  2 év garanciát* vállalunk az általunk javított alkatrészekre.
 

Várom szakszervízek és autószerelők jelentkezését együttműködés céljából.

Érdemes tudni a szervókormányról:

A személyautók és egyéb gépjárművek szervókormányainak fejlesztése történik az elmúlt időszakban és jelenleg is. Ez egy általános gépjárműszerkezet-reform, melynek célja részben a tömegcsökkentés, a „tudás” növelése és a ritkább karbantartási feladatok. A kormányzásra való odafigyelés nagyon fontos lennne, mert azzal számos biztonsági intézkedést tudnánk segíteni. Rendkívül fontos tényező a szervóhatás!

 

A szervókormány lehet hidraulikus vagy villanymotoros rásegítésű (hidromechanikus és elektromechanikus).
Akár szükség van szervórásegítésre, akár nem, a belső égésű motor állandóan hajtja a hidromechanikus kormány szervószivattyúját. Ennél energiatakarékosabb az a megoldás, amikor a szervószivattyút villanymotor forgatja. A villanymotor üzeme a folyadékszállítási igényhez illeszthető.
A hidraulikus rendszer jellemzője, hogy nyomás- és hozamszabályozást tesz lehetővé. Be van építve egy elektromosan működtetett, szabályozható fojtás a szervószelepbe. A gépkocsi sebességének növekedésével arányosan csökken a hidraulikus munkanyomás. A legnagyobb szervóhatás akkor jön létre, amikor a gépkocsi álló helyzetben van, vagy amikor kicsi a sebessége.

 

Ahhoz, hogy többet tudjon a rendszer, bonyolult vezérlésre van szükség. A "nagyobb tudás" egyszerűen megoldható például azzal, ha áttérünk a villanymotoros hajtásra, és annak szabályozására.